Slon

12. ledna 2008 v 10:27 |  Slon
Sloni jsou nejtěžší suchozemská zvířata.Jsou inteligentní a mají dobrou paměť.Existují dva druhy:jeden žije Africe,druhý v Indii.Své dlouhé choboty používají
podobně jako paži,aby do úst dostali potravu a vodu.jejich kly jsou ze slonoviny a samci je používají k boji.
V Indii jsou sloni cvičení na těžkou práci,jako zvedání kmenů.Jezdci na slonu nebo jeho cvičiteli se říká mahaut.
Slon africký je větší než jeho indický příbuzný.Má větší kly,uši a vpadlé čelo.Kly jsou ve skutečnosti zuby,které vyrůstají z úst.
Slon indický má menší uši a kulaté čelo.Pouze samec slona indického má kly.
V Africe žijí sloni v malých rodinných skupinách
pod vedením nejstarších samic.Samci žijí v samičích stádech.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jaké máš raději zvíře?

Křeček 57.8% (48)
Želva 7.2% (6)
Slon 9.6% (8)
Los 7.2% (6)
Gorila 6% (5)
Hroch 6% (5)
Ježek 6% (5)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama