Tučňák

2. prosince 2007 v 8:59 |  Tučňák
Tučnáci jsou mořští ptáci,kteří žijí na nejchladnějších
místech světa.Vyskytují se na ostovech v mořích kolem Ameriky,Jižní Afrika a Austrálie.Tučnáci neumějí létat,ale plavou lépe než jakýkoliv jiný pták.
Tučnáci se při plávání svými malými pevnými křídly odrážejí jako ploutvemi.Ocasy a nohy používají ke kormidlování.Loví ryby a kryl,což je druh krvety.Nepromokavé peří a vrstvy tuku je udržují v teple.
Tučnáci císařští nestavějí hnízda.Místo toho samec udržujevejce v teple tím,že jimi balancuje na svých nohách.Když se mládě vylíhne,prvních pár týdnůse choulí k tělu svého rodiče.
Tučňák kroužkový z antarktických ostrovů žije ve velkých,hlučných koloniích.Když chce upoutat druha nebo varovat jiné tučňáky,hlasitě volá a pohazuje hlavou.
Zatímco tˇučňák císařský může být až 120cm vysoký,maličký tučňák nejmenší dosahuje výšky pouhých 40 centimetrů.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Je na mojí stránce nuda?

Ano 60.7% (17)
Ne 39.3% (11)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama