Gorila

10. listopadu 2007 v 18:54 |  Gorila
Gorily jsou obrovští a silní lidoopi.Vypadají divoce,ale ve skutečnosti jsou to mirní býložravci.Nyní jsou velmi vzácné a vyskytují se pouze v lesích a horách střední Afriky.
Gorily se živí listy a klíčky,stonky,bobulemi a někdy dokonce
stromovou kůrou.Když spořádají většinu potravy na jednom místě,přejdou jinam,aby rostliny mohly opět vyrůst.
Gorily žijí v rodinných skupinách.Ty jsou vedeny velkým
samcem,který má stříbrošedá záda.Šedivá srst se začne objevovat,když je samci mohou být stejně vysocí jako člověk a vážit 225 kilogramů-asi třikrát víc než člověk.
Gorily se učí chodit asi deset měsíců.První dva roky se
živí mateřským mlékem a hodně času tráví hraním.Do svých tří let spí s matkami,potom si začnou stavět vlastní hnízda z listů a větví.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Líbí se vám moje stránka?

Ano 71.4% (142)
Ne 14.1% (28)
Nevím 8% (16)
Něco více 6.5% (13)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama