Medvěd

12. srpna 2007 v 20:42 |  Medvěd
Medvěd je nějvětší masožravé zvíře na zemi.Mědvědů je mnoho druhů a většina z nich žije v severních částech světa.Před zimou je chrání silný kožich.
Většina medvědů jsou velká a silná zvířata a mocnými drápy
a dobře vyvinutým čicem.Aljašský kodiak je největší ze všech.Váží téměř 800 kilogramů,a když stojí na zadních,může být vysoko až čtyři metry.
Někteří medvědi si v zimě najdou bezpečné místo k
zimnímu spánku.Je to velmi hluboký spánek,který může trvat několik týdnů.Tělesné procesy se zpomalí,aby medvěd neplýtval energií.
Na podzim američtí baribalové loví lososy,jedí bobule a med.
Nabírají si tak zásoby,které jim pomohou přežít dlouho zimní spánek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

chcete vědět počet návštěv a dokončení testů IQ

ano 75% (36)
ne 10.4% (5)
chsete dále za měsíc dát vědět statistiku?ANO 10.4% (5)
chsete dále za měsíc dát vědět statistiku?NE 4.2% (2)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama