Červenec 2007

Bobr

31. července 2007 v 10:41 Bobr
Bobři žijí blízko řek v Severní Americe a v severní Evropě.
Jsou skvělí stavitelé a ke kácení stromů používají velké a sílné přední zuby.Ze stromů si dělají domovy,kterým se říká doupata.
Bobři přehrazují řeku větvemi,z nichž vytvoří vodní nádrž,ve které si vybudují doupě.
K proplutí do doupěte používají plovací blány a velké ploché ocasy.V případě poplachu varují ostatní bobry tím,že plácají ocasy po vodě.
Doupata bobrů jsou tvořena klestím a bahnem.V zimě bobři utěsňují doupata dalším bahnem.To zmrzne a zabrání dravcůmdostat se dovnitř.
Dospělí bobři vstupují do doupěte vchodem,který je pod vodou,a přinášejí potravu pro ukrytá mláďata.Mladí bobři zůstavají se svou rodinou asi dva roky.
Pak ji opouštějí,aby vybudovali vlastní doupata.

IQ test

29. července 2007 v 14:51
IQ TEST
zpracováno dne 14.9.2007....
Odkud přišliPočet návštěvDokončilo test
Počet návštěv
Dokončilo test
default22112
Celkem22112
zpracováno dne 9.12.2007
Odkud přišliPočet návštěvDokončilo test
Počet návštěv
Dokončilo test
default76362.11
Celkem76362.11
Webmasterů pod Vámi
36


Povoleno odkazování bez předání proměnné "HTTP_REFERER"ne

Jelen

14. července 2007 v 10:13 Jelen
***ARANŽOVÁNÍ A DEKORACE - výroba svíček,mozaiková technika,interiéry aj....
Jelen existuje v mnoha druzích a velikostech,od jelínka pudu až po
velkého losa amerického.Jeleni jsou elegantí savci,kteří umějí velmi rychle utíkat.Vyskytují se na severní polokouli a v Jižní Americe.
Každý rok vyrostou samci jelena nové parohy.
V průběhu říje svádějí jeleni mezi sebou nelítostné bitvy o misto vůdce stáda.
1) Udělej si odlitek jelení stopy.Napřed vezmi pás kartonu šest centimetrů široký a padesát centimetrů dlouhý.Ohni karton do kruhu kolem otisku kopyta a slep jej páskou.
2) Smíchej sádru s vodou na hustou pastu.Nali pastu do kartonové formy tak,aby dosahovala těsně pod okraj kartonu.
3) Počkej,dokud sádra neztvdne,a opatrně vyjmi sádru s formou.
Odlitek si vezmi domů a sundej z něj karton.Starým zubním kartáčkem odstraň z odlitku všechny nečistoty.
***SUPER DEN - Móda,Recepty,Inzeráty aj...

Inzeráty

14. července 2007 v 0:23 Inzeráty
Vlož si inzerát zdarma....

DELFÍNI

10. července 2007 v 14:55 Delfín
ZaWeB
  • Delfín skákavý
Tento největší druh z delfínů vybaveným zobákem je známím umělcem delfinárií. Ve skutečnosti se jedná pravděbodobně o dva druhy: delfína skákavého, který se vyskytuje na celém světě, a menšího delfína Ehrenbergova ( rudomořského), který žije v Indickém oceánu a v Rudém moři. Živí se mnohými druhy ryb, měkkýšů a korýšů, loví je malými kuželovitými zuby, jichž má 18-27 v každé polovině obou čelistí.
Délka: 1,9-4 m
Hmotnost: 500 kg
Rozšíření: po celém světě ( kromě polárních regionů)
  • Delfín indočínský
Má na sobě jakýsi hrb. Mlád'atům začne růst až později. Tento tukový hrb je výrazný u zvířat, která žijí v západní Indonésii, ale zvířata, která obývají východní Indonesii nemají hrb vůbec...
  • Delfín skvrnitý
Tito delfíni jsou, jak už název napovídá skvrnitý, ale ne vždy a všichni, velikost a množství skvrn se mění v závislosti na místě výskytu a stáří. Mlád'ata se rodí bez skvrn, ale už v prvním roce života se na jejich těle začnou skvrny objevovat.
  • Plískavice pestrá
    Její tělo je zbarvené černo-bíle. Mají na sobě různé fleky těchto dvou barev. Velmi jim to usnadňuje lov, protože z dálky vypadá hejno těchto delfínů jako malé rybky a nepozorovaně se tak mohou dostat do blízké vzdálenosti jiných ryb, které snadno uloví.
  • Plískavice peronova
Žije v chladných vodách jižní polokoule. Její hřbet tvoří plynulý oblouk od špičky čenichu až po ocasní ploutev. Hřbetní ploutev nemá, ale dokáže velmi rychle plavat.
  • Plískavice šedá
    Tento delfín je zbarvený šedě, ale kůži má protkanou bílími čárami, které vypadají jako škrábance nebo rýhy. Tyto rýhy jsou obvykle způsobeny zuby jiných plískavic šedých. S přibývajícím věkem přibývá i rýh.
  • Delfínovec ganžský
Tento delfín žije v řekách. Tělo má zbarveno jednobarvně, protože by mu nějaká kresba byla k ničemu. Řeky, ve kterých žije jsou velmi znečištěné a její obyvatelé nedohlédnou navíce, než na několik centimetrů. V tomto prostředí se mu velice hodí echolokace.
  • Delfín obecný
    Čelisti má prosloužené, přední končetiny jsnou zašpičatělé. Je rozšířen ve vodách celého světam vyjímnou severní oblasti. Měří 1,5 -2,5 m a víží od 80-100 kg. Samci jsou větší než samice,. Žije ve stádech, které čítají 1000 jedinců, ale vyskytují se i menší, 20 členná hejna. V době páření žijí samice společně, ale jakmile tato doba pomine, samci jsou mimo stádo. Loví ryby a hlavonožce. Dokáže vyvinout rychlost až 45 Km/h . Po roce březosti se rodí jedno mládě, ale vyjímnou nejsou ani 3 mlád'ata. Po půl roce poprvé okusí pevnou stravu, ale nadále saje mateřské mléko. Po narození jsou až 1 metr dluhá a váží 11-16 kg. Delfín obecný má na svém těle mnoho kreseb a barev. Podle odborníků neexstují dva stejně zbarvní jedinci.

Křeček domácí

6. července 2007 v 12:32 Křeček domácí
Křečci jsou savci.Tito hlodavci žijí divoce v mnohých částech světa,
ale jsou to také
oblíbená domácí zvířata.Potřebují velkou klec a každý den měli dostat potravu a vodu.
Vyžadují
hodně péče a pozornosti.
Křečci žují
sami a vycházejí v noci,aby se najedli trávy,semen a bobulí.
Ve tvářích mají velké vaky,které používají na donesení potravy do hnízda.